Välkommen till bloggen ”Langvikon, South of the Bay”.

Jag är en 36 årig gift 3-barnsmamma bosatt på den österbottniska slätten, på vackra Söderfjärden i Solf.
HÄR skriver jag om sådant som berör livet, vardagen, naturens skådespel vid Finlands vackraste meteoritkrater, trädgården, handarbete, småbarnsfunderingar, strävan till en mera hälsosam ekologisk/kemikaliefri vardag och allt vad som finns däremellan. Dessutom drömmer jag om ett växthus och en gårdsbastu med vedeldad kamin, samt att på längre sikt utföra halvdistansen i triathlon.

Välkommen!

Jag kommer från Långvik, i Rangsby Närpes, en fd. ”fiskarby” (dvs. i tiderna har man mestadels livnärt sig på fiske), där jag växt upp i en svenskspråkig företagarfamilj. År 1998 flyttade jag till Vasa, så jag har bott norröver mer än hälften av mitt liv nu. Under åren har jag tidvis i och med studier förutom i Vasa bott i Tammerfors och Halifax, Kanada.

Under barndomen växte jag upp i en företagarfamilj och har studerat ekonomi på andra stadiet och högskolenivå, men även idrott och hälsofostran har funnits med i studierna – liikunta ja terveyskasvatusta. Mitt mordersmål är närpesdialekten, men inte var det från början en självklarhet att kommunikationen fungerade så bra ute i världen när man hela sitt liv pratat närpesdialekt. Men nu efter många år av övning pratar jag nog standardsvenska, om jag vill, ha ha,  trots att dialekten alltid kommer att vara min identiet. Klarar mig även skapligt på finska och engelska eftersom jag både i studier och i mitt professionella arbetsliv fått utöva de språken i praktiken. Vi definierar vår familj som tvåspråkig i och med att mannen är tvåspråkig och pratar finska med våra barn. Sinsemellan pratar vi närpesdialekt.

Så än en gång, hjärtligt välkommen!

hälsningar Daniela

juli 2018
M T O T F L S
« Jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031